Yrittäjän vapaus

Yrittäjän vapaus

Mitä se on? Se mainitaan yhtenä tärkeänä syynä kun vastataan  kysymykseen miksi yrittäjä haluaa olla yrittäjä. Positiivisena ja elämänlaatua tuovana asiana. 

Muutama tarkastelu aiheesta:

– vapaus valita toimiala. 

Joillakin toimialoilla, esimerkiksi kauneudenhoitoalalla toimialan valinta johtaa lähes aina yrittäjyyteen. Toimialan saa päättää mutta yrittäjyys pakollista. Monille se sopii! 

– vapaus valita mitä töitä tekee ja minkä nimikkeen valitsee. Samassa yrityksessä voit olla myyjä, siivooja, markkinointipäällikkö ja toimitusjohtaja. Ja yleensä kaikkia. Ja kaikkihan meiltä sujuu. 

– vapaus määrittää omat työaikansa. Aika usein voit valita ihan vapaasti mihin kohtaan viikkoa sen 70 h töitä teet. Mutta moni myös nauttii liikunnasta ja ystävien tapaamisesta ”virka-aikana”. Moni osaa lomailla. 

– vapaus maksaa itselleen parhaaksi katsomaansa palkkaa. Tai voit olla maksamatta. YEL-uudistus on tiukassa seurannassa. 

– vapaus määrittää hintansa. Kohoavien kustannusten ja tarjouskilpailujen turbulenssissa saa olla tarkkana. Laadulla on hintansa ja tekijänsä! Rohkeutta tähän. 

Muutakin kuuluu tähän ihanaan vapauteen. Miltä se sinusta tuntuu? Mikä on parasta vapaudessa? 

Vapautta kaikille onnistua tänäänkin ja rohkeutta yrittää kuin kuuta kurkotellen. — 

Ystävällisin terveisin 

Kristiina Engström

puh. 040 5469002